Hoe onderhoud ik mijn Dubarry schoenen?

Stap 1: Verwijder vuil, modder, mest, zout, water etc. Gebruik hiervoor schoon koud water. Tip: maak gebruik van een borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Stap 2: Breng Dubarry Footwear Cleaner aan over de gehele schoen en gebruik een borstel om hardnekkig vuil te verwijderen. Wrijf zodanig dat er een substantie schuim zichtbaar wordt. Tip: wees niet bang om het leer goed te schrobben, het kan tegen een stootje. 

Stap 3: Spoel de schoen schoon met koud water zodat al het vuil en het schuim verdwijnt.

Stap 4: Laat de schoen 24 uur drogen. Tip: maak bij het drogen nooit gebruik van de verwarming of dergelijke. 

Stap 5: Spray Dubarry Footwear Protector over de gehele schoen. Spray verschillende lagen, zorg ervoor dat iedere laag goed kan intrekken. Tip: voer deze stap buiten uit! 

Stap 6: Laat de schoenen 2 tot 3 uur drogen.

Stap 7: Gebruik de Dubarry Leather Cream. Breng een beetje crème aan op het leer en wrijf dit zachtjes in met een zachte doek of borstel. Tip: schenk extra aandacht aan het flexibele gedeelte (het deel dat buigt tijdens het lopen).

Let op: Dubarry Leather Cream is enkel bedoeld voor gebruik op glad leer, niet op suède of nubuck leer! De crème zal ervoor zorgen dat lichtere kleuren donkerder van kleur worden. 

Extra bescherming: Herhaaldelijk bevochtigen en drogen kan uiteindelijk leiden tot scheuren van leer, daarom is regelmatige hydratatie nodig.