Terug naar overzicht
Harris Firenze

Harris Firenze

Bij de naam Harris denken wij bij MONFRANCE aan 100% Italiaans vakmanschap. Alhoewel de naam ‘Harris’ doet vermoeden dat de schoenen van dit merk afkomstig zijn uit Engeland, worden de prachtige herenschoenen van Harris toch echt in Florence (Firenze, Italia) vervaardigd.

Sinds 1913 creëert Harris prachtig schoeisel. Generatie op generatie hebben Florentijnse vakmannen hun kunstjes en kennis doorgegeven. Vandaag de dag worden de collecties nog steeds gemaakt volgens dezelfde oude vakmanschapstechnieken. Op die manier houdt Harris de traditie van echt Italiaans vakmanschap in stand. Ondanks het feit Harris oude maakwijzes toepast, voornamelijk de Rapid- en Blaketechniek, is het merk uniek en vernieuwend in designs en stijl! Harris toont aan dat kunst en kwaliteit perfect samengaan.

Een paar Harris schoenen is als een schilderij; met de hand gekleurd en uniek. Nergens ga je een paar schoenen vinden dat sprekend lijkt op jouw kunstwerk. Naast herenschoenen, maakt Harris ook bijpassende leren riemen van dezelfde leersoorten en met dezelfde prints.

Voor het maken van haar collecties herenschoenen en bijpassende ceinturen gebruikt Harris natuurlijke materialen en exclusieve leersoorten. Naast kalfsleer, wordt voor enkele ontwerpen ook gebruikgemaakt van krokodillenleer, pythonleer, struisvogelleer, palingleer én pijlstaartrogleer. De leersoorten, allemaal gelooid in Italië, zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze perfect zijn in elk detail én duurzaam zijn. Het kwaliteitsleer dat Harris gebruikt, in combinatie met manuele afwerking en beschildering, zorgt voor unieke kleurnuances. Speciale waxes en crèmes zorgen voor de finishing touch!

Ontdek de Harris collectie, bestaande uit sneakers, gespschoenen, veterboots, klassieke veterschoenen en riemen.