Terug naar overzicht
Schoenentrends winter 2022/2023

Schoenentrends winter 2022/2023

Schoenen zijn dé perfecte finishing touch voor elke outfit: ze maken óf breken je look en zijn dus ontzettend belangrijk om je outfit helemaal af te maken. Of je nou gaat voor een comfortabele, stijlvolle, stoere of party look, wij hebben de meest opvallende schoenen trends van dit seizoen voor je op een rijtje gezet:

De comeback van UGG

Uggs behoren absoluut thuis in het rijtje ugly shoes waar we stiekem dol op zijn. Al helemaal nu Bella en Gigi Hadid, model Elsa Hosk en zangeres Keke Palmer gespot zijn met de comfy boots! Zij laten zien dat je Uggs op een nonchalante maar stijlvolle manier kan dragen. Zo’n 15 jaar geleden zetten de UGG laarzen met hun intrede de schoenenwereld al op z’n kop en nu zijn ze weer helemaal terug van weggeweest! De comfy sheepskin laarsjes zijn sinds kort weer net zo geliefd als back in 2008 en zijn momenteel niet aan te slepen. En dan hebben we het niet over je good old hoge UGG boots maar de lage modellen zoals de Classic Mini Uggs of Ultra Mini Uggs. De lage UGG laarsjes en platform Uggs domineren het huidige straatbeeld in wereldsteden als New York, Tokio, Londen en Parijs en zijn één van de grootste mode trends van dit najaar. De trendy laarsjes zijn heel gemakkelijk te stylen want ze kunnen in principe overal onder. Zo zijn ze heel gaaf te combineren met een mooie skinny of wide leg jeans, met een leren legging of onder een leuke rok of jurkje. Bovendien zitten niet alleen ontzettend comfortabel maar zijn ze dankzij de voering van de ultra zachte sheepskin ook nog eens heerlijk warm. Dus nu het najaar zijn intreden heeft gedaan, is het de hoogste tijd om een paar Ugg boots in te slaan want dit worden gegarandeerd je beste vriendjes tijdens de koudere dagen! Naast de suède UGG enkellaarsjes verkopen wij ook rubberen UGG regenlaarsjes, leren UGG laarsjes, puffy Uggs, UGG slippers, UGG (platform) pantoffels, UGG sloffen, UGG handschoenen, UGG wanten en bijpassende UGG sjaals. Bekijk onze volledige UGG collectie hier!


Felle kleuren:
Opvallende, felle kleuren is een grote trend die we terugzien in de mode van de herfst en winter 2022/2023. Levendige kleuren zijn dit seizoen helemaal hot en met name paars (lila) wordt gezien als dé grote populaire winterkleur! En aangezien we wel wat kleur kunnen gebruiken tijdens de sombere, grijze herfst- en winterdagen ontvangen we deze kleurrijke mode maar al te graag. Vrolijke kleuren als paars, fuchsia roze, rood, groen, oranje en geel vallen onder deze trend en mogen ook gecombineerd worden. Maak jouw herfst of winter outfit dus helemaal af met een paar opvallende eyecatchers en neem snel een kijkje tussen ons aanbod paarse laarsjes, oranje instappers, roze pumps, rode loafers en multicolour sneakers. Voor ons geen winterdip dus, maar lekker kleurrijk het seizoen door!

Back to the Seventies:
The 70’s are back dus terug naar de tijd van disco, flower power en statement items! Zoals veel fashion trends van vroeger weer terugkomen, zijn ook de jaren 70 trends terug van weggeweest in de modewereld. En dat is ook goed te zien in de damesschoenen van dit seizoen, die zijn vaak zijn afgewerkt met opvallende kenmerken uit deze tijd.

De plateauzool:
Om te beginnen met de plateauzool. Niets is meer seventies dan de plateauzoolen deze extra hoge zool geeft je outfit dan ook gelijk een funky uitstraling. Style laarsjes, pumps of sneakers met hoge zolen bijvoorbeeld met een flaired pants en een cropped top met paletten voor een échte Saturday Night Fever party look!

De blokhak:
Een ander opvallend kenmerk van damesschoenen uit de jaren is 70 is de blokhak. Deze opvallende hak is dikker dan de gemiddelde hak en zorgt daarmee voor een comfortabele manier van lopen. De hak geeft dus niet alleen je look een funky twist maar biedt daarbij dus wél de hoogte, maar niet de ongemakken van een hak. Wat ons betreft een echte win-win! Daarnaast is de blokhak er zowel in een recht model als in een uitlopend model. Deze laatste variant is natuurlijk helemaal op en top 70’s en echt iets voor dames met een beetje pit die wel houden van een uitgesproken look.

De vierkante neus:

Ook damesschoenen met vierkante neuzen, ook wel carré neuzen genoemd, zijn op dit moment helemaal on trend! Wij hebben ze inmiddels al vaak gespot in het straatbeeld en je gaat ze dit najaar dan ook gegarandeerd heel veel zien. Ook deze vierkante, rechte neus zorgt voor een échte statement schoen die lekker opvalt en helemaal in het modebeeld uit de jaren ’70 past. Enkellaarsjes met vierkante neuzen zijn eyecatching schoenen die nét even anders zijn vooral als dit kenmerk gecombineerd wordt met een plateauzool en een uitlopende blokhak. Laarsjes met zowel vierkante neuzen als een plateauzool én een blokhak geven je outfit de ultieme seventies look en maken jouw (party) outfit helemaal af.

Wil jij je outfit ook graag een touch of seventies geven? Bekijk ons hele aanbod damesschoenen met plateauzool en blokhak dan snel hier!

Hoge laarzen:

Tot slot zijn ook hoge laarzen dit winterseizoen weer erg populair. Je ziet ze in allerlei varianten maar met name de chunky boots, western laarzen, overknee laarzen en rubberen regenlaarzen zijn dit jaar helemaal on trend! Als we de grote modemerken mogen geloven, gaan we dit najaar massaal voor laarzen en ze zijn natuurlijk ook perfect voor het koudere seizoen. Je draagt ze niet alleen heel mooi onder een jurkje of rok, ze houden ook gelijk je benen lekker warm. Bovendien zijn ze ook prima te combineren met een mooie legging of je favoriete skinny jeans.

De rubberen regenlaars:
De meest praktische laarzentrend van dit jaar is de rubberen regenlaars. In een paar regenlaarzen een herfstige bui trotseren kan dit jaar dus ook op fashionabele manier!

Chunky boots:
Hou jij wel van een stoere look? Dan zijn chunky boots helemaal wat voor jou! Deze stoere laarzen zijn vaak wat breder en hebben een wat dikkere, grove zool wat zorgt voor een te gekke look. Chunky boots zijn er in veel verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld chunky chelsea boots maar ook lange laarzen met een stoere, dikkere zool.

Western boots:
Ook western laarzen zijn trending en geven je outfit direct een stoere, western look. Cowboy laarzen zijn dan ook een echte musthave die eigenlijk wel echt thuishoort in de collectie van elke modeliefhebber.

Overknee laarzen:
Geef je je outfit liever een elegante touch, ga dan voor de overknee laars. Deze extra lange laars valt over de knie en is vooral erg mooi te stylen met een korte tweed rok of een wollen jurkje.

Ben je nog op zoek naar een mooie paar laarzen voor deze winter? Bekijk dan snel ons hele assortiment stijlvolle laarzen voor dames hier. Heb jij smalle kuiten of juist iets bredere kuiten, bekijk dan ons aanbod extra smalle laarzen of XL laarzen. Altijd koude voetjes? Kijk dan gelijk bij onze gevoerde winterboots voor een overzicht van alle laarsjes voor dames met een extra warme binnenvoering van faux fur of sheepskin.