Terug naar overzicht
Trends Lente/Zomer 2024

Trends Lente/Zomer 2024

Nu het voorjaar van 2024 steeds dichterbij komt, is het tijd om jullie te informeren over de trends voor aankomende zomer. Dit jaar kunnen we een mix van meerdere stijlen verwachten in het modebeeld, waarbij comfort en design hand in hand gaan. We hebben de trends voor je op een rijtje gezet.

Ballerina’s
Een trend die je deze zomer ongetwijfeld veel zult zien in het straatbeeld zijn de ballerina’s. Ballerina's maken hun comeback in 2024, maar dan wel met een moderne twist. Vergeet de saaie, effen ballerina's van vroeger. Dit voorjaar zullen de ballerina’s met opvallende details zoals strikjes, kant of metallic accenten gedragen worden. Bekijk onze collectie ballerina’s van merken als Unisa, Viguera, Gioia en Si. Deze merken hebben jarenlange ervaring met het maken van ballerina’s en weten precies waaraan de ideale ballerina moet voldoen.


Slip-ons: casual cool
In de volksmond worden slip-ons of loafers vaak “instappers” genoemd. Deze zomer gaan we vooral voor makkelijk en functioneel, vandaar dat een van de trends de slip-on schoenen zijn.
Dit type schoen zie je het hele jaar door voorbij komen in de collecties van schoenmerken, maar voor het zomerseizoen aanzienlijk meer dan in de winter. Loafers vind je voor de zomer dan ook in alle kleuren van de regenboog, voornamelijk in de damescollectie. Ook zijn er tal van instappers voor heren, maar hier wordt de focus gelegd op de basiskleuren die altijd makkelijk zijn te combineren op meerdere outfits.
Dankzij hun gemakkelijke instap zijn instappers ideaal voor zomerse dagen. Loafers zijn perfect voor een romantische date night of een midddagje winkelen in de stad. Draag ze met een leuke flowy zomerjurk of combineer ze onder een mooie pantalon voor een chique uitstraling.

Chunky sneakers: comfort met een statement
Chunky sneakers blijven deze zomer ook een grote hit. Niet alleen zijn sneakers lekker comfortabel, de “chunky” zolen voegen ook een edgy element toe aan de sneaker. De robuuste of opvallende loopzolen maken de sneakers net iets specialer of stoerder.
Combineer ze gerust onder een zomerjurkje voor een stoere, maar toch vrouwelijke look, of draag ze onder een jeans voor een casual, streetstyle vibe. Durf jij deze sneakers vol overtuiging te dragen? Ga dan voor een felle kleur of een leuke dierenprint sneaker van bijvoorbeeld DWRS of Scotch en Soda.

Hakken: casual chic
Hakken verdwijnen absoluut niet uit de damescollecties. Ze zijn er van heel klein tot heel hoog, en van blokhak tot naaldhak. Hakken geven schoenen een vrouwelijke touch en daarom vind je ze terug in allerlei schoeisel. Denk aan enkellaarsjes, pumps en slingbacks.

De hakkenschoenen van komende zomer zijn echte eyecatchers. Zoals de kitten heels van het merk Evaluna. Wat betreft ontwerp, kunnen we rekenen op een mix van klassieke en eigentijdse elementen. Denk aan enkelbandjes of opvallende kleurtjes. Combineer ze met eenvoudige outfits om je look een elegante boost te geven.

Kleur: A touch of color
Het moge duidelijk zijn dat we tegenwoordig niet meer terug deinzen voor een beetje kleur. De kleur groen zien we sinds de zomer van 2023 en wordt vooral gecombineerd met felle kleuren. Voor komende jaar ligt de focus namelijk wederom op metallics, zilver- en goudtinten. Ook rood is een vaste kleur die je nu vaker gaat zien. Zeker met rode schoenen creëer je dé eye catcher van de outfit. Een witte sneaker is een trend dat jaarlijks terug keert omdat het een kleur is die overal bij te combineren valt.

Combineren kun je leren!
De kracht van de schoen zit ‘m in de combinatie. De kracht waarmee schoenen een outfit kunnen transformeren is niet te vergelijken met accessoires of een tas. Vind je je chique jurk wat too much voor de gelegenheid? Maak je outfit dan een stuk meer casual door er een platte schoen bij te combineren, of een stoere witte sneaker van bijvoorbeeld het merk DWRS.
Met een leuke mix van comfortabele slip-ons, edgy chunky sneakers, verfijnde ballerina's en trendy hakken, belooft de zomertrend van 2024 een seizoen vol gedurfde looks en stijlvolle keuzes. Of je nu kiest voor een opvallende felgekleurde sneaker of een klassieke ballerina met metallic accenten, de mogelijkheden zijn eindeloos.