Terug naar overzicht
Vakantieschoenen

Vakantieschoenen

Comfortabele en stijlvolle schoenen voor je volgende stedentrip of zomervakantie!

Een stedentrip is een geweldige manier om nieuwe plaatsen te verkennen, de lokale cultuur te ervaren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Of je nu door geplaveide straatjes slentert, historische bezienswaardigheden bezoekt of lokale markten verkent, één ding is zeker: het kiezen van het juiste schoeisel is essentieel voor een aangename en probleemloze reis. In deze blog zullen we enkele comfortabele en stijlvolle “vakantieschoenen” en merken bespreken die perfect zijn voor stedentrips of je aankomende zomervakantie.

Sneakers
Sneakers zijn altijd een populaire keuze voor het reizen. Ze zijn niet alleen veelzijdig en makkelijk te combineren bij vele outfits, maar ook erg comfortabel. Vanuit orthopedisch oogpunt krijgen sneakers niet voor niets de voorkeur boven andere type schoenen. Sneakers bieden doorgaans meer demping dan andere schoenen, wat voet- en rugklachten voorkomt. Hoe beter het voetbed en de loopzool, des te beter is de schokabsorptie.

Ga voor een stijlvol ontwerp dat past bij je persoonlijke smaak en outfits en geniet van het gemak dat sneakers bieden. Neem eens een kijkje tussen ons damessneakers en herensneakers.

Voor damessneakers raden we vooral de merken Hartjes, Cole Haan, Cypres Soft, Paul Green, Mikakus, HOFF en Hispanitas. Dit zijn schoenmerken die comfort en uitstraling perfect weten te combineren. De trendy sneakers van deze merken zijn lekker licht in gewicht, waardoor je makkelijk kilometers kan maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden en boulevards. Voor heren sneakers raden we merken aan als Greve, Cole Haan, Floris van Bommel, HOFF en Cruyff

Ballerina's of instappers
Voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van stijl en comfort, zijn ballerina's of instappers een uitstekende keuze. Deze platte schoenen zijn gemakkelijk aan te trekken en zien er modieus uit. Kies voor ballerina's of instappers gemaakt van duurzame materialen, zoals leer of canvas, zodat ze lang meegaan en dus meerdere stedentrips of vakanties overleven!

Voor dames instappers raden wij merken aan als TOMS, Viguera, Hispanitas, Ilse Jacobsen, Cypres Soft en Kanna. Voor heren instappers raden wij merken aan als TOMS, Blackstone, Nubikk en Sebago.

Sandalen of slippers

Als je op reis gaat naar een warme en zonnige bestemming, overweeg dan om een paar comfortabele sandalen of slippers in te pakken. Kies voor sandalen of slippers met een goede pasvorm, demping en zolen die voldoende grip beiden. Sandalen en slippers zijn perfect voor zomerse stedentrips of vakanties omdat ze je voeten de kans geven om te ademen/luchten terwijl je bezienswaardigheden verkent of struint over de boulevard. Natuurlijk adviseren we voor lange wandelingen nog steeds de sneakers, die bieden wel degelijk meer steun en demping!

Voor dames sandalen en dames slippers raden wij merken aan als TOMS, Hispanitas, Ilse Jacobsen, en Gioseppo. Voor heren sandalen en heren slippers raden wij merken aan als Magnanni en The Sandals Factory.