Terug naar overzicht
Zomertrends 2023

Zomertrends 2023

Nu de zomer van 2023 steeds dichterbij komt, kijken we allemaal uit naar de nieuwste schoenen trends die dit seizoen populair zullen zijn gaan worden. Dit jaar kunnen we een mix verwachten van klassieke stijlen met moderne twists, maar ook gedurfde en unieke ontwerpen die een statement maken.

Een trend die deze zomer centraal zal staan, is de terugkeer van plateauzolen. Deze schoenen, die populair waren in de jaren 70 en 90, hebben de afgelopen jaren een comeback gemaakt en zullen dit seizoen een vaste waarde worden in veel garderobes. Verwacht plateau sandalen en sneakers in gedurfde kleuren en patronen, met stevige zolen die hoogte en een vleugje retro flair toevoegen aan elke outfit.

Een andere trend die deze zomer groot zal zijn, is het gebruik van duurzame materialen in schoenen. Met een grotere focus op milieubewustzijn en het verminderen van afval, verwerken steeds meer merken materialen zoals gerecycled plastic, biologisch katoen en veganistisch leer in hun schoenontwerpen. Verwacht stijlvolle en comfortabele schoenen te zien die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

Naast de plateauzolen en duurzame materialen zijn ook felle kleuren en opvallende prints populair deze zomer. Denk aan schoenen in opvallende tinten zoals neongroen, feloranje en felroze.

Een van de redenen waarom felle kleuren zo populair zullen worden, is dat ze elke outfit een speelse en energieke sfeer kunnen geven. Ze zijn perfect voor de zomermaanden wanneer we wat plezier willen hebben met onze mode-keuzes en onze persoonlijkheid willen uitdrukken door middel van onze kleding.

Qua styling zijn er een paar manieren om felle kleuren in je schoenenkast op te nemen. Een optie is om helemaal uit te gaan met een monochrome look, waarbij je schoenen dezelfde gedurfde kleur hebben als je outfit. Combineer bijvoorbeeld een felgroene jurk met bijpassende groene sneakers of sandalen.

Een andere optie is om felle schoenen te gebruiken als statement-stuk om een vleugje kleur toe te voegen aan een meer neutrale outfit. Je kunt bijvoorbeeld een witte blouse en een spijkerbroek met felroze hakken dragen voor een leuke en flirterige touch.

Tot slot, voor degenen die de voorkeur geven aan een meer casual look, zullen minimalistische sandalen, loafers en slippers deze zomer ook een populaire keuze zijn. Simpele ontwerpen met strakke lijnen en neutrale kleuren zoals wit, beige en zwart zijn perfect voor een chique of casual look en geven elke outfit een tijdloos tintje.

Kortom, de zomer van 2023 biedt een breed assortiment aan schoenentrends voor elke stijl en voorkeur. Of je nu de voorkeur geeft aan gedurfde en kleurrijke ontwerpen of klassieke en minimalistische stijlen, er is voor elk wat wils.