Hoe onderhoud ik mijn UGG schoenen?

Voor alle UGG producten wordt alleen de beste (A grade) kwaliteit sheepskin gebruikt. De sheepskin wordt aan zowel de fleece-, als de huidzijde behandeld en zorgt daardoor voor het zachte comfort waar UGG bekend om staat. Sheepskin is van nature thermostatisch, waardoor blote voeten de lichaamstemperatuur vasthouden, ongeacht de temperatuur buiten. UGG sheepskin footwear kan daardoor het hele jaar door gedragen worden. Geen enkel ander materiaal houdt uw voeten zo natuurlijk koel en warm tegelijk. Als u dit eenmaal hebt ervaren, zult u begrijpen waarom u het moet voelen om het te geloven.

Behandeling van sheepskin
Sheepskin in een natuurproduct en bestaat uit zeer kwetsbaar materiaal dat een speciale onderhouds- en reinigingsmethode vergt. Voor een optimale bescherming raden wij aan de boots te behandelen met UGG Water and Stain Repellant alvorens deze voor de eerste keer te dragen. Voor het reinigen van uw UGG producten adviseren wij gebruik te maken van UGG Cleaner & Conditioner. Het reinigen van de boots kan alleen met de hand; NIET in de wasmachine!

Meest voorkomende schade
Zoals hierboven aangegeven is sheepskin kwetsbaar. Laat u tijdens uw aankoop goed adviseren over de UGG boots en behandel ze met zorg zodat uw UGG boots in goede conditie blijven. Mocht u onverhoopt klachten hebben dan kunt u met uw product en aankoopbewijs teruggaan naar uw UGG dealer. Zij kunnen beoordelen in hoeverre de schade verholpen zou kunnen worden. Hieronder leest u wat de eventuele reparatiemogelijkheden zijn op de meest voorkomende schadegevallen die niet onder de garantie vallen.

Gaatje in de neus
De anatomie van de voet en de lengte van teennagels kunnen grote invloed hebben op de slijtage van de neus van de UGG boot. Op het moment dat de teen(nagel) tegen de binnenzijde van de sheepskin schuurt slijt de bescherming van de sheepskin weg. De teen kan daarna door de onbeschermde huid scheuren en zo ontstaat er een gaatje aan de voorzijde van de UGG boot. Wanneer de wol aan de binnenzijde is weggesleten of een gaatje in de neus van de UGG boot is ontstaan, kunt u de UGG boots ter reparatie aanbieden bij uw UGG dealer.

Garantie: deze klacht valt niet onder de garantie, maar onder slijtage. Indien gewenst is reparatie wel mogelijk. Echter, het repareren van een gaatje blijft altijd zichtbaar.

Wol van contrefort versleten
Als uw voet teveel speling heeft kan daardoor wol wegslijten bij het contrefort (hak-/hielstuk). Wanneer de wol van het contrefort is weggesleten kunt u de UGG boots ter reparatie aanbieden bij uw UGG dealer.
Garantie: deze klacht valt niet onder de garantie, maar onder slijtage. Indien gewenst in reparatie wel mogelijk. 

Binnenzolen versleten
Ook hier geldt: hoe beter de UGG boots passen hoe minder wrijving en dat kan vroegtijdige slijtage van de wollen binnenzolen voorkomen. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, het looppatroon en de anatomie van de voet zal deze slijtage eerder of later optreden.

Garantie: deze klacht valt niet onder de garantie. Indien gewenst is reparatie wel mogelijk. In sommige gevallen (indien uw UGG boots uitneembare inlegzolen hebben) kunt u zelf dit probleem verhelpen door het aanschaffen van inlegzolen bij uw UGG dealer.

Beschadiging neusbies
Bij normaal gebruik komt de bies van de zool niet in aanraking met de ondergrond. Mocht dit onverhoopt toch voorkomen, dan kan de bies bij de neuzen beschadigen. Deze beschadiging kan gerepareerd worden met een nieuw stukje band, dat altijd iets zichtbaar blijft.
Garantie: deze klacht valt onder gebruiksschade en wordt daardoor niet vergoed. Indien gewenst is reparatie wel mogelijk.

Sheepskin gescheurd langs stiknaad
UGG footwear moet vanwege zijn kwetsbaarheid voorzichtig aan en uit worden getrokken, om te voorkomen dat de sheepskin zou kunnen scheuren langs de stiknaad. Door de UGG boots met twee handen aan te trekken, voorkomt u dat er teveel druk op de stiknaad komt te staan.

Garantie: deze klacht valt niet onder de garantie mits het leer kwalitatief in orde is. Reparatie is wel mogelijk.

Wanneer u bovenstaande aandachtspunten ter harte neemt zult u lang genieten van uw mooie UGG’s. Wij garanderen u kwaliteit, luxe en een uniek en behaaglijk draagcomfort!