Hou onderhoud ik pony hair?

Lederen tassen en schoenen worden gemaakt van de vleeszijde van rundleer, waar ‘pony hair’ artikelen gemaakt worden van de haarzijde van dit leer. Ondanks de naam pony hair komen er gelukkig geen pony’s aan te pas. Goed onderhoud houdt uw pony hair product in goede conditie en zorgt ervoor dat u lang plezier zal hebben van uw aankoop. Voor het onderhoud van pony hair verwijzen wij u dan ook graag naar onderstaande suggesties:

  • Pony hair is extreem delicaat leer en zal na verloop van tijd gebruikersslijtage vertonen. Haarverlies is uiteindelijk onvermijdelijk. Om het pony hair in goede conditie te houden is het van uiterst belang de schoenen niet in natte weersomstandigheden te dragen (hierdoor kan haarverlies optreden);
  • Voorkom het schuren over andere oppervlakken; haarverlies is dan onvermijdelijk;
  • U kunt pony hair schoonmaken door met een vochtig doekje met de haarrichting mee over het leer te vegen;
  • Gekleurd pony hair kan vlak na aankoop en indien deze nat wordt kleur afgeven. Houd hier rekening mee bij het dragen van lichte kleding;
  • Om de levensduur van de schoenen te waarborgen adviseren wij u de schoenen alvorens het eerste keer dragen op 30 cm afstand in te sprayen met een waterproof spray. Dit dient u regelmatig te herhalen.

Graag willen wij u informeren dat pony hair niet meer hersteld kan worden zodra deze beschadigd is. Beschadigingen aan pony hair valt te allen tijde onder gebruikersslijtage. Daar haarverlies inherent is aan het materiaal kunnen wij hier geen garantie op geven.